Stichtingen monumentaal onderhoud

Burgers van der Wal is sinds 1872 gespecialiseerd in het onderhouden en restaureren van monumenten. Als gecertificeerd restauratie Schildersbedrijf voeren we landelijk projecten uit voor eigenaren, beheerders en rentmeesters van landgoederen, kastelen, kerken en andere monumenten. We werken hierbij vaak nauw samen met gespecialiseerde onderzoek- en adviesbureaus.

We voeren veel werken uit voor Stichting Oude Gelderse Kerken en Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen. Het in authentieke staat herstellen van monumentale gebouwen wordt benaderd met een militaire precisie. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Wanneer bij een project historische onderzoekers zijn betrokken, worden de uitkomsten van hun research zorgvuldig vastgelegd en geanalyseerd. De uitkomsten hiervan zijn richtinggevend voor ons Plan van Aanpak, dat in gezamenlijk overleg wordt opgesteld. 

Bij grotere projecten zijn wij tevens partner in het overleg met de Rijksdienst voor Cultuur Erfgoed (RCE) en met andere instanties. Bij kleinere projecten voeren we vaak zelf de kleurhistorische onderzoeken uit en stellen we zelfstandig de werkplannen op.

Ook werkzaamheden als decoreren van wapenschilden, vergulden van beelden en ornamenten, conserveren van beelden etc. worden vakkundig door ons verzorgd.

Diensten


doelgroepenoverzicht

Meer info?

Bel ons op 0314-369280 of neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Algemene gegevens

Velden met een * zijn verplicht