Woningcorporaties

Het vastgoedonderhoud verandert

Nederland is aangeland op punt 2.0: die van de tweede generatie vastgoed. Woningcorporaties moeten meer dan ooit keuzes maken over hun beleid met de bestaande voorraad. Welke woningen haalt u van de markt, welke voldoen aan de huidige normen en welke moet u her-/doorontwikkelen? Waar brengt u versterkingen aan en op welk punt kiest u ervoor om woningen helemaal los te laten? Hierbij moet u ook nog eens rekening houden worden met de Europese wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid.

SMILE

Op grond van deze en andere vragen ontwikkelt u beleid voor de korte, middellange en lange termijn. Burgers van der Wal kan met u meedenken over strategisch onderhoud, opwaardering en verduurzaming, zodat u de juiste tools in handen krijgt om aan te sturen op een goed verdienmodel. Neem contact op met Burgers van der Wal en vraag naar het SMILE -model (SMart Investeren in Lagere Energielasten). Met deze tool die Burgers van der Wal heeft ontwikkeld kunt u samen snel doorrekenen of bepaalde investeringen op het gebied van duurzaamheid rendabel zijn. U draait zelf aan de knoppen van de variabelen, die zijn voor iedere woningcorporatie anders. Vervolgens berekent het rekenmodel of u een succesvolle business case heeft of niet. 

Besparingsverkenner

De tweede tool die Burgers van der Wal heeft ontwikkeld is De Besparingsverkenner. Een rekeninstrument om ten behoeve van planmatig onderhoud, structureel door het woningbezit te kunnen kijken. Snel en eenvoudig verschillende scenario's voor een complex of type woning doorrekenen op financiële haalbaarheid. De besparingsverkenner wordt inmiddels bij steeds meer woningcorporaties succesvol toegepast.

Diensten


doelgroepenoverzicht

Meer info?

Bel ons op 0314-369280 of neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Algemene gegevens

Velden met een * zijn verplicht